Αναζήτηση στο Live Search:

Features:

Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!

Τελευταία Ενημέρωση:
Εργασίες...

Εργασίες

Adobe Acrobat Reader

Οι περισσότερες εργασίες είναι διαθέσιμες σε μορφή pdf. Για να μπορέσετε να τις δείτε θα πρέπει να έχετε εγκαταστημένη κάποια έκδοση του Acrobat Reader. Εαν δεν έχετε κάποια έκδοση στο υπολογιστή σας, μπορείτε να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη του Αcrobat Reader από το Web Site της Adobe.

Posted by: Νίκος Λάριος
11:30PM 09/12/08

Εφαρμογές ηλεκτρονικού υπολογιστή στην εκπαίδευση

Η χελώνα ταξιδεύει

Στην εργασία αυτή γίνεται παρουσίαση μιας παιδαγωγικής δραστηριότητας βασισμένη στην γλώσσα Logo. Η δραστηριότητα είναι δύσκολη στην επίτευξή της. Απαιτεί από τα παιδιά κριτική και συνδυαστική σκέψη με μεγάλη προβλεψιμότητα, καθώς και υψηλό επίπεδο εξοικείωσης με τη χρήση της γλώσσας Logo. Μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε πόσο καλά τα παιδιά δημιουργούν, ελέγχουν και τροποποιούν τις ακολουθίες των εντολών για να σχεδιάσουν ένα σχέδιο. Μας επιτρέπει να εξακριβώσουμε αν τα παιδιά έχουν κατανοήσει το στόχο των διαδικασιών, των επαναλαμβανόμενων μοτίβων και των παραμετρικών διαδικασιών καθώς και την ανάγκη σύνταξής τους στο περιβάλλον της Logo, για να διευκολυνθούν στη δημιουργία σύνθετων γραφικών.

Posted by: Νίκος Λάριος
11:35PM 09/12/08

Μεθοδολογία Ερευνας και Στατιστικής

Συνεργατική ενεργός έρευνα

Στην εργασία αυτή γίνεται παρουσίαση της Συνεργατικής Ενεργής Έρευνας. Η Συνεργατική Ενεργός Έρευνα είναι μια συστηματική διαδικασία μάθησης, η οποία διεξάγεται από ομάδες συμμετεχόντων που αξιοποιούν τη μελέτη των δικών τους πρακτικών δραστηριοτήτων και τη συνακόλουθη κριτική τους σκέψη πάνω στα αποτελέσματα αυτών των δραστηριοτήτων.

Posted by: Νίκος Λάριος
11:37PM 09/12/08

Ανάπτυξη και σχεδιασμός εκπαιδευτικού λογισμικού

Motion Planning

Στην εργασία αυτή γίνεται παρουσίαση της παιδαγωγικής αξιοποίησης της εκπαιδευτικής ρομποτικής (educational robotics) και της τεχνολογίας ελέγχου στη σχολική τάξη με τη βοήθεια του λογισμικού Motion Planning.

Posted by: Νίκος Λάριος
2:37PM 09/01/08

Διαδίκτυο, τηλεκπαίδευση και μάθηση από απόσταση

Πλανήτης Γη : ένα  ευαίσθητο οικοσύστημα

Στην εργασία αυτή με αφορμή την ενότητα « ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» στο μάθημα των ΦΥΣΙΚΩΝ –ΕΡΕΥΝΩ ΚΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ της ΣΤ΄ τάξης γίνεται μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Η προσέγγιση του θέματος θα γίνει με έναν καινοτόμο τρόπο διδασκαλίας αυτόν της διαδραστικής τηλεδιάσκεψης μεταξύ 2 Δημοτικών Σχολείων και πιο συγκεκριμένα μεταξύ του 25ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.

Posted by: Νίκος Λάριος
2:37PM 09/01/08